tisdag 16 februari 2010

Washington D.C, kineser och Mardi Gras.

I helgen åkte alltså jag och fem av de andra au pair tjejerna på en bussresa. I lördags åkte vi först till Philadelphia, där vi stannade för att se "Independence Hall" och frihetsklockan. Efter det åkte vi vidare till Baltimore, såg den sevärda hamnen där och åt en äcklig lunch. Turen vi hade bokat ägdes tydligen av asiater, och hälften av människorna på bussen var kineser, resten indier ( och så var det vi då, tre tyskar, två svenskar och en fransyska ). Resan inkluderade tydligen också en kinesisk guide med en lite väl svängig engelska, som var rätt obegriplig. Han hade dock fattat tycke för uttrycket "you guys" som han använde ungefär såhär; "If you guys would please look at you guys left side, you guys can see the Lincoln memorial, and you guys can take the photo too".

I alla fall så var vi efter fyra timmars bussresa framme i Washinton, där vi började med 2 och en halv timme i valfria 4 muséer. "National Gallery of Arts" var hur häftigt som helst, med allt från renässans-konst till foto- och modern konst. Var också inne på Natural History museum ( för övrigt det museum där "Natt på Muséet" spelades in ), rätt ball det med. Tysk-flickorna var dock obegripligt tråkiga hela resan, och när vi kom till muséerna så valde de att sitta på Starbucks i två timmar istället. Nästa stopp var Madame Tussauds wax-muséum. Kusligt ibland hur verkliga wax-figurerna såg ut. Nu kan jag säga att jag har träffat både George Bush och Obama. Eller vad sägs som Johnny Depp, Samuel L Jackson och Bob Dylan ?
Lördagen avslutades med den största asiatiska ( överraskning !! mer kineser! ) buffé jag någonsin sett ! Sådär en sju stycken buffébord med alltfrån kinesiskt till japanskt och sushi. Från förrätt till dessert. Har en ny dessertfavorit; sesambollar! Eller var det en dessert... ? Vissa rätter avskräckte dock till och med mig, som kycklingfötter och fläsk-blod...

På söndagen åkte vi efter en hotellfrukost iväg för att se Vita huset. Fjuttigt litet mot vad man föreställer sig ! Såg även "Lincoln memorial" och memorials för vietnam-veteraner. Sedan såg vi också samma film på bussen två gånger. Med kinesiska undertexter, knappt med någon volym. "Mumien 3: Drakkejsarens grav", om den kinesiska drakkejsarmumien...

Japp, snö var det idag med, men tack och lov så var inte skolan stängd ! Det var blött på marken eftersom det var plusgrader, och ändå såg jag två bilar köra av vägen rakt upp på refugerna...
Nu har jag gjort semlor till hela familjen, ända från scratch, vetebullar och hela köret ! Och eftersom det är Mardi Gras idag, så ska värdmamman laga Gumbo ikväll, en slags gryta med okra, skaldjur, kyckling och ris. Glad fettisdag !

1 kommentar:

  1. Wow, hemgjorda semlor, det var inte illa!! Här har vi käkat mustig grönsaks/rotfruktssoppa och till efterrätt semla från Valtons bakehouse, så semlelösa har vi inte varit, men en semla från dig min gräddnosaonge hade inte suttit fel!

    I vilken ålder var Dylan då han fastnade i vaxet (ja, nu menar jag då inte inspelningsmässigt utan avbildningsmässigt)? Sjöng han något? Kan man få se en bild?

    Kineserna kanske hade drabbats av ngn slags minnesförlust och därför visade samma film två ggr eller också var det en liten kostnadsfråga eller också gillar de upprepningar, känslan av att kunna ngt utantill! Tur att ni inte fick se samma sevärdhet flera ggr i repris i alla fall!

    Man ska smaka på allt som bjuds vet du väl, kycklingfötter doppade i grisblod kanske hade varit en crispig anrättning...tänk chips med dip!!!

    Puss mamman (jo, jag är fortfarande vegetarian sedan 44 år tillbaka och tänker nog så förbli trots alla frestelser du här bjuder på!)

    SvaraRadera